Klimaat & weer Side

In Side is het eigenlijk het hele jaar door heerlijk weer, dat is één van de redenen dat het zo’n populaire vakantiebestemming is. Dankzij het mediterrane klimaat zijn de winters in Side zacht en de zomers lang, warm en zonnig!

Regen

Het klimaat & weer Side brengt behalve heel veel zon ook af en toe regen, behalve tijdens de maanden juni tot en met september; tijdens die maanden valt er meestal geen enkel spatje. De meeste neerslag valt tijdens de december en januari, maar ook tijdens de maanden februari, maart en oktober kan er wel een enkel buitje vallen.

Bekijk nu de beste Side vakantie aanbiedingen

Weer & klimaat Side: temperatuur

Als het volop zomer is ligt de gemiddelde middagtemperatuur zo rond de 33 graden; lekker om aan het strand te liggen, maar voor excursies misschien wat te heet. Wil je veel van de omgeving zien dan zijn de maanden april, mei, juni, september en oktober meer geschikt. Dan ligt de temperatuur rond de 25ºC, hoewel er in september nog wel temperatuur uitschieters kunnen zijn en het in oktober soms ook wel eens regent. Tijdens de wintermaanden is de middagtemperatuur mild, zo tussen de 15 en 20 graden Celsius.