Museum Side

Side is eigenlijk één groot openlucht museum. Dankzij het lange, rijke en woelige verleden zijn er erg veel overblijfselen uit verschillenden perioden, ook zijn er vele opgravingen gedaan. Daarom is een bezoek aan het Historisch Museum Side, gevestigd in een voormalig badhuis, echt aan te bevelen.

Het antieke Agora Badhuis in Side ligt naast de overblijfselen van het Romeinse theater. Het stamt uit de Romeinse tijd uit ongeveer de 5 e of 6 e eeuw, en is omgebouwd tot een historisch museum in de jaren 1960-1961. Je vind er heel veel stukken die Prof. Dr. Arif Müfid Mansel heeft gevonden in de oude stad Side, gedurende de opgravingen tussen 1947-1967. Een indrukwekkend museum dat zeker de moeite waard is te bezoeken!

Bekijk nu de beste Side vakantie aanbiedingen

Verschillende badruimtes

In het museum Side zijn er verschillende voormalige badruimtes waar de museumstukken tentoongesteld staan. De Romeinse zonnewijzer staat in het frigidarium (hal 1), waar je ook hiërogliefen van wapenuitrustingen uit de Hellinistische periode en Basalt-tafels uit de laat Hetitische periode kunt bewonderen. Fraaie borstbeelden uit de Romeinse tijd zijn te vinden in het sudatorium (hal 2) en in het caldarium (hal 3) staan geschriften en sculpturen uit de Hellenistische periode en amphoren uit de Romeinse tijd tentoon gesteld. In het tepidarium (hal 4) kun je graftomben en andere architectonische stukken en sculpturen van Hermes, Athena, Hygieia, Nike en Apollo, borstbeelden en portretten bekijken.

Openingstijden Museum Side

Het museum is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur tijdens de zomerperiode en van 08.00 uur tot 17.00 uur gedurende de maanden november tot maart, maandag gesloten. Kaartverkoop sluit een uur voor sluitingstijd en tickets kosten 10TL.