Uitgaan in Side

Het uitgaansleven in Marmaris en Antalya is veel uitgebreider, maar toch heeft Side ook ruim voldoende te bieden aan clubs en bars om tot de kleine uurtjes door te feesten!

Uit eten

Je kunt een avondje uit in Side natuurlijk beginnen met een heerlijk etentje in één van de restaurants; op zich al een uitje! Diverse keukens zijn vertegenwoordigd, maar uiteraard vooral de Turkse. De Turkse keuken kent heerlijke gerechten met veel groenten, vlees, gevogelte en vis. Wij raden je aan om zeker een keer gezellig te gaan tafelen en te kiezen voor mezze; de Turkse variant van de Spaanse tapas. Allerlei heerlijke hapjes waar je je helemaal vol mee kunt stoppen!

Bekijk nu de beste Side vakantie aanbiedingen

In het oude centrum van de stad zijn verschillende barretjes waar je een drankje kunt bestellen om nog even lekker na te tafelen. Bij de Apollo tempel ligt zelfs een hele barstraat, waar de zij aan zij gelegen cafés tot in de vroege uurtjes open zijn. Een echte aanrader daar is Café Appolonic. Het is een gezellige bar met zowel binnen als buiten ruimte waar je lekker kunt loungen met de muziek zacht op de achtergrond. Je kunt er echt genieten van een zwoele zomeravond met vanaf het terras een prachtig uitzicht op de zee en de zonsondergang (of opgang, als je lang genoeg blijft zitten!).

Uitgaan in Side; swingen

Ook op het strand zijn er diverse plaatsen waar je kunt uitgaan in Side, vooral als je echt komt om te dansen, feesten en uit je dak te gaan. Ga bijvoorbeeld naar Lighthouse, waar in het seizoen regelmatig bekende Turkse zangers komen optreden. Ook Oxyd, een openlucht disco, is heel populair. Het is een grote disco met ruimte voor maar liefst 3000 bezoekers, verschillende bars, een dansvloer en zelfs zwembaden.

Bioscoop

De bioscoop behoort uiteraard ook tot de uitgaansmogelijkheden. Niet-Turkse films zijn altijd ondertiteld, dus (als je tenminste Engels verstaat) kun je die films prima volgen.