Sport activiteiten Side

Side heeft niet alleen veel te bieden op cultureel gebied. Ook de sportievere vakantieganger kan hier helemaal zijn hart ophalen! Van watersport en paardrijden tot bergbeklimmen en van golfen tot een jeepsafari of raften; in Side is het allemaal mogelijk. Hieronder volgt een kort overzicht van de verschillende sportactiviteiten Side.

Watersport Side

Behalve zonnebaden, zwemmen en strandvolleyen, kun je op de fraaie stranden van Side ook deelnemen aan verschillende soorten watersporten en hetzelfde geldt voor het Manavgatstrand. Je kunt snorkelen, duiken, surfen waterskiën, parasailen en racen op de bananenboot. Ook is het mogelijk om duiklessen te nemen zoals bij Turkuaz Side Dive Centre.

Bergbeklimmen in Side

In de omgeving van Side kun je prachtige wandelingen maken. Rijd een stuk verder naar het Taurusgebergte en ga daar wandelen of bergbeklimmen. Vooral bij de Beydag bergketen, met pieken tussen de 600 en 3086 meter, zijn mooie routes uitgezet en hetzelfde geldt voor het wat noordelijker gelegen Geyik Dag en Tekedorugu en Bakirli Dag.

Bekijk nu de beste Side vakantie aanbiedingen

Paardrijden

Rond Side zijn diverse centra waar je kunt paardrijden. Er zijn verschillende routes door het rond Sorgun en Titreyen Gol gelegen  pijnbomenbos vol picknick mogelijkheden.

Jeep safari

Vanaf Side zijn er een paar schitterende routes voor jeepsafari, zoals naar Beskonak. Deze route voert je langs het kronkelende, 14 kilometer lange, Kuprülü Ravijn in het nationale Park met adembenemend mooie uitzichten.

Golfen en Golfbanen in Side

Side ligt niet ver (45 km) van Belek; met maar liefst 15 golfbanen (waarvan 14 par 72) hét golfparadijs van Turkije! De greenfee die er gerekend wordt, ligt tussen de €65 en €115. Maar ook bij de dichterbij gelegen golfbaan (27 km) Lykia Links Golf Course kun je prima golfen. Het is een fraaie par 72 baan met fantastisch uitzicht op zee.

Raften in de omgeving van Side

Houd je meer van het ruigere werk en wil je graag raften? Ga dan naar het Köprülü Canyon Nationaal Park. De 14 kilometer lange bergketen leent zich uitstekend voor spannende raftexcursies want op sommige plaatsen is de canyon heel diep, tot wel 400 meter! Een aantal plaatsen zijn zelfs zo gevaarlijk dat het er verboden is te raften. O.a. bij Turkey Rafting kun je een excursie boeken.

Mountainbiken

Er zijn een aantal fantastische mountainbikeroutes in zowel de omgeving van Side als van Manavgat. Maak bijvoorbeeld een tocht door de Green Canyon of leg de route om het Manavgat meer af. In Side kun je bij Antalya Bike terecht voor het boeken van begeleide fietstochten en je kunt er tevens fietsen huren.