Stranden in Side

Door de ligging van Side, op een 800 meter lang schiereiland, wordt de stad omringd door strand en zee. Er is een westkant en een oostkant aan de landtong. Aan beide kanten hebben de stranden een eigen karakter.

Stranden in Side aan de westkant

Aan de westelijk kant van het schiereiland ligt het populairste strand. Het wordt ook wel Side strand genoemd. Hier vind je ook de meeste hotels en resorts, die zich vaak een stuk van het strand hebben toegeëigend. Het strand loopt heel geleidelijk af en het water is dus tot ver in de zee in ondiep, waardoor deze stranden ideaal zijn voor gezinnen met kinderen. Aan de westzijde van Side zijn diverse voorzieningen op het strand; ligbedden, parasols en douches, maar ook strandtenten die vaak leuke activiteiten (voor kinderen) organiseren. Uiteraard kun je op het strand ook terecht voor diverse watersportfaciliteiten. Omdat de zon onder gaat in het westen kun je hier genieten van een schitterend uitzicht met zonsondergang!

Bekijk nu de beste Side vakantie aanbiedingen

Stranden in Side aan de oostkant

De stranden in Side die aan de oostelijke zijde van de landtong liggen zijn een stuk rustiger. Het strand heeft op de achtergrond alleen maar duinen en af en toe een oud monument of een stuk Romeinse muur of iets dergelijks. Je vindt er nauwelijks hotels en strandtenten en ook minder, maar wel voldoende voorzieningen. Maar daarentegen kun je hier wel genieten van je rust. Vroege vogels kunnen hier bovendien genieten van een prachtige zonsopgang. Het strand loopt hier wel een stuk steiler af, waardoor het water vrij snel al behoorlijk diep wordt en het dus minder geschikt is voor kleine kinderen. De faciliteiten aan de oostkant zijn eenvoudig; de meeste snackbars en restaurants zijn familiebedrijfjes.

Op beide stranden zijn watersportcentra waar je o.a. terecht kunt voor para-gliden, waterskiën, jetskiën, banana boats en banden.