Antalya

Antalya is op zichzelf ook een populaire vakantiebestemming, maar vanuit Side is het een leuke dagexcursie. Het is zo’n 75 km rijden vanaf Side en je kunt je er met gemak een dag vermaken met winkelen of toeristische trekpleisters bezoeken.

Wat is er te zien?

Antalya kent, net als Side, een eeuwenlang verleden. Daardoor zijn er diverse historische bezienswaardigheden. In het oude centrum van Antalya kun je de poort van Hadrianus, de Hidirlik Toren, de oude stadsmuren en de Murat Paşa Camii moskee alsmede een paar mooie minaretten gaan bekijken.

Bekijk nu de beste Side vakantie aanbiedingen

Antalya Kaleici

Het moderne deel van de stad ligt om het oude centrum heen, ook wel Antalya Kaleici genoemd. Binnen de oude stadsmuren is het een wirwar van gezellige straatjes met oude gebouwen. Bruisend centrum is de oude Romeinse haven. De poort van Hadrianus is een bouwwerk uit het jaar 130 dat werd geplaatst tere van Keizer Hadrianus toen hij een bezoek bracht aan de stad. De poort omvat fraaie Korinthische zuilen en drie bogen. De Hidirlik toren was van een heel ander kaliber en heeft waarschijnlijk dienst gedaan als vuurtoren en stamt uit de 2 e eeuw voor Christus.

Hét symbool van Antalya is de Yivli Minaret. Deze fraaie minaret werd gebouwd in de vroeg 13 e eeuw door de Seldjoekse sultan Keykubad. Maar ook de Kesik Minaret is erg mooi om te zien en heeft een bijzondere oorsprong. Het was namelijk oorspronkelijk een Byzantijnse kerk die echter in de 13 e eeuw werd omgebouwd tot moskee. Als je goed kijk, kun je er de verschillende historische bouwstijlen in herkennen. Wil je meer weten over de geschiedenis van de streek, bezoek dan het Antalya Museum, waar vele stukken tentoongesteld worden die in de omgeving opgegraven zijn.