Excursies Side Turkije

Vanuit Side zijn er diverse mogelijkheden voor excursies; van een raftexcursie of jeepsafari tot een excursie naar een eeuwenoude stad en een bezoek aan de markt in het nabijgelegen Manavgat.

Excursies Side Turkije; historische plaatsen

Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden die vanuit Side bezocht kunnen worden. Zo is een excursie naar Myra, met ruïnes en in de rotsen uitgehakte graftomben, erg populair. In het mooi gelegen Simena kun je overblijfselen uit de Romeinse en de Lycische beschaving bewonderen, zoals een uit de rotsen gehakt theater en Romeinse stadsmuren. Verder kun je naar Aspendos, het onder water gelegen Kekova, Patara (de geboorteplaats van Sint Nicolaas en bekend van het orakel van Apollo), Ksanthos, Kas en naar het op 1050 meter hoogte gelegen Termessos.

Bekijk nu de beste Side vakantie aanbiedingen

Manavgat

Een excursie naar Manavgat staat ook meestal op het programma; je kunt er de plaatselijke markt bezoeken, een boottocht maken over de rivier en een bezoek brengen aan de Manavgat watervallen.

Authentiek Turkije

Veel excursieaanbieders verzorgen excursies om het echte Turkije te ervaren. Een bezoek aan een traditioneel bergdorp is een erg leuke manier om kennis te maken met de cultuur en in contact te komen met de bewoners, de plaatselijke moskee te bezichtigen en te genieten van een typische Turkse maaltijd.

Perge-Aspendos-Kursunlu

Deze populaire excursie is een combinatie van een bezoek aan de Romeinse ruïnestad Perge, een Romeins theater; Aspendos en een bezoek aan de schitterende Kursunlu waterval.

Green Canyon

Tijdens de excursie naar de Green Canyon, een adembenemend mooi, groot stuwmeer, ga je met een boot het meer op. Je kunt hier fantastische foto’s maken van het gekleurde water en de omliggende, met bomen begroeide bergen.

Taurusgebergte

In het Taurusgebergte en de Köprülü canyon kun je schitterend tochten maken. Ook kun je er deelnemen aan spannende raftexcursies.